Start Deserti Kockalone srce

Kockalone srce

kockalone torta
Priprema:
1. Margarin otopiti, pa dodati mlevene lešnike i 200 g šećera. Kada se šećer otopi, dodati čokoladu i 2 kašike soka od pomorandže ili kajsije. Mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Skinuti sa ringle.
2. Posebno umutiti 4 žumanceta sa 2 kašike šećera i 100 g brašna, pa polovinu sjediniti sa smesom od lešnika.
3. Belanca sa 4 kašike šećera posebno ulupati u čvrst šam i pomešati sa žumancima.
4. Smesu uliti u dobro podmazan pleh srednje veličine, srcolikog oblika i peći na 175 °C, oko 20 min.
5. Ispečenu prohlaenu koru preseći napola.
6. Dobro umutiti 500 ml slatke pavlake, dodati 100 g (4 supene kašike) džema od kajsija i preostali krem od lešnika.
7. Obe kore nafilovati dobijenim filom i složiti ih jednu preko druge.
8. Nafilovanu tortu dekorisati čoko-plazmicama i voćnim pralinama.

Recept Dare Dogović iz Beograda
Recept Dare Dogović iz Beograda