Novo lice naše muzičke scene, mlada i atraktivna Sara Jovanović na sceni se pojavila 2012. godine kao učesnica muzičkog šoua “Prvi glas Srbije”, gde je osvojila treće mesto. Ove godine je kao članica novoformirane grupe “Moje 3” sa pesmom “Ljubav je svuda” predstavljala Srbiju na 58. izboru za Pesmu Evrovizije u Malmeu, gde na žalost nisu uspele da se plasiraju u finale. Sara važi za zvezdu u usponu koja se za samo dve godine karijere našla na desetine naslovnih strana i čiji je život van scene takođe medijski propraćen. Trenutno se Sara takmiči u šou programu “Tvoje lice zvuči poznato”. Ona ravnopravno nastupa sa najvećim zvezdama naše javne scene iz svih oblasti javnog života.
Kuhinjske majstorije:
“Moram da budem iskrena sa Vama, ja ne umem da kuvam. Pošteno da kažem, nisam imala ni priliku a ni potrebu dosad za time. Živim sa roditeljima i majka je oduvek spremala hranu za nas kod kuće. Najviše volim maminu kuhinju…”
Detinjstvo:
“Dosta smo putovali zbog prirode posla mojih roditelja, te sam dobar deo detinjstva provela u inostranstvu. Imala sam priliku da probam razna jela još kao dete. Međutim ono što mene vezuje za detinjstvo (ovo će nekome možda zvučati smešno ali tako je) jesu prženice. Jednostavno i obično jelo, ali meni omiljeno za doručak. I danas kada osetim miris prženica iz kuhinje dok ih mama pravi, u trenutku se vratim u detinjstvo i ponovo sam mala devojčica koja se njima raduje.”
Omiljena hrana, kuhinja:
“Dobar deo života sam provela u Italiji. Na mene je to ostavilo utisak u svakom smislu. Obožavam italijansku kuhinju. Oni su stvarno majstori dobrog zalogaja. Ono što oni umeju da prirede sa hranom zaista je neverovatno, zalogaj koji se pamti, paste bih mogla da jedem svaki dan i za svaki obrok…”
Beogradski restorani, mesta za druženje uz dobru hranu:
“Često sam sa prijateljima i porodicom u restoranu Monument. Imaju zaista odlično pripremljena jela, baš po mom ukusu. Sve mi se dopada sa menija, a usluga je zaista izvrsna i na zavidnom nivou. Uglavnom naručujem ista jela, ali bih za ovu priliku izdvojila moje omiljeno: “Pasta all’arrabiata”. U pitanju je potpuno jednostavno jelo, neverovatnog ukusa, ‘fora’ je u začinima. U pastu se dodaju paradajz pelat, beli luk, peperoncino. Kada se sve smiksa dobijete zaista ukusno jelo, obavezno probajte kada budete imali priliku, nećete se pokajati.”
Apetit:
“Uživam u hrani ‘veliki sam žderonja’. Nisam probirljiva, volim našu domaću kuhinju. Međutim imam želju da probam druge ukuse i specijalitete. Ne libim se da okusim i neka egzotična jela koja “naoko” ne izgledaju lepo ili su napravljena na neobičan način i sa pomalo “čudnim nesvakidašnjim” sastojcima. To me ne odbija, već naprotiv volim da eksperimentišem sa razičitim ukusima.”
Pomoć u kuhinji:
“Ukoliko sam ušla u kuhinju da pomognem mami nešto, onda je to uglavnom zbog kolača. Slatko obožavam i za ovu priliku toplo preporučujem svima moju omiljenu poslasticu “’Tiramisu na Sarin način’. Potrebno je: 4 žumanca, 100 grama šećera u prahu, 450 grama posnog sira, 400 ml slatke pavlake, malo pakovanje piškota, crna kafa, aroma ruma, malo kakao praha.”
Priprema:
“Za početak odvojite žumanca od belanaca. Žumanca držite najmanje 20 minuta na pari. To vam se radi tako što u veći lonac sipate vodu i to stavite na ringlu, a u njega da dno stoji iznad ključale vode stavite manju šerpicu sa žumancima u koja ste dodali pola količine šećera. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku sa preostalom količinom šećera. Kada se žumanca ohlade dodajte ih u slatku pavlaku. Dodajte sir i sve dobro izmutite mikserom. Skuvajte dobru crnu kafu u šerpi, a kada se ohladi u nju dodajte dve male kašike arome ruma. Uzmite pleh i prvo sipajte pola količine umućene smese, pa onda preko toga poređajte piškote koje ste pre toga umočili u kafu. Morate celu površinu da pokrijete piškotama. Nakon toga sipajte preko piškota preostalu količinu smese. Na kraju kroz cediljku za čaj pospite malo kakao praha preko svega i ostavite sve u frižider da odstoji malo i da se stegne. I dobili ste najbolji Tiramisu koji može da se napravi kod kuće! Prijatno!”
Autor: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: monument.rs