Start Glavna jela Kuglof sa bundevom

Kuglof sa bundevom

kuglof sa bundevom
Priprema:
1. Bundevu iseći na kocke srednje veličine, prekriti je folijom i peći u rerni na 200 °C oko 60 minuta.
2. Gotovu bundevu izgnječiti viljuškom i napraviti pire.
3. Margarin penasto ulupati sa 125 g šećera i vanil-šećerom, pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje. Dobro izmiksati.
4. Potom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, te dodati i pire od bundeve.
5. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen kalup i peći na 175 °C oko 50 minuta.
6. Za to vreme u odgovarajuću posudu iscediti sok od limuna i 2 pomorandže i dodati preostali šećer. Kuvati 10 minuta, dok se šećer ne otopi, pa ostaviti da se malo prohladi.
7. Gotov kuglof izvaditi iz kalupa, izbosti ga viljuškom, pa preliti prohlađenim sirupom.

Recept Marijane Petaković iz Laćarka
Recept Marijane Petaković iz Laćarka