Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja.
2. Potom dodati mleveno meso, seckan paradajz i začine te dinstati na umerenoj temperaturi.
3. Praziluk iseći na kolutove, kratko blanširati u slanoj vodi te ocediti.
4. Otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno uz neprestano mešanje dolivati mešavinu mleka i pavlake dok se ne dobije željena gustina.
5. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
6. Makarone obariti u slanoj vodi pa ih ocediti.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu makarona. Preliti ih polovinom bešamel sosa, rasporediti fil od mesa, naneti polovinu praziluka i posuti polovinom rendanog kačkavalja.
Potom naneti sloj preostalih makarona, rasporediti po njima praziluk, preliti bešamelom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok musaka ne porumeni.