PRIPREMA:
1. U malo toplog mleka dodati kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna pa ostaviti da nadođe.
2. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno, so, jaje, ulje, mlaku vodu i nadošao kvasac te zamesiti testo.
3. Testo podeliti na dva dela, a zatim svaku polovinu podeliti na 8 jufki.
4. Osam jufki razviti oklagijom, a 7 premazati otopljenim margarinom. Slagati kore jednu na drugu, a poslednju ostaviti nenamazanu. Ostaviti testo da
naraste. Postupak ponoviti i sa preostalih 8 jufki.
5. Nadošlo testo razviti oklagijom, nožem prvo iseći na 4 trougla, a zatim svaku četvrtinu iseći na 5 trouglova.
6. Napraviti nadev: umutiti jaje sa sirom.
7. Na svaki trougao naneti kašičicu fila i uviti u kroasan.
8. Kroasane ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati ih razmućenim jajetom, posuti susamom i makom i peći na 220 °C 20 min.