Priprema:
1. Patlidžan oljuštiti, iseći na krupnije kocke i blanširati 10 min. Zatim ga preliti hladnom vodom i ostaviti da se ocedi.
2. Crni i beli luk sitno iseckati, šargarepu izrendati, a tikvicu iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i tikvice pa dinstati na tihoj vatri.
4. Kada je povrće napola gotovo, dodati patlidžan, so, biber, origano, mlevenu slatku i ljutu papriku, peršun i malo kečapa, promešati i ostaviti da se prohladi.
5. Sjediniti malo ulja sa toplom vodom za prskanje kora.
6. Filovati po dve kore. Prvu poprskati vodom i uljem, preko staviti drugu, dopola premazati filom i uviti u rolat. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
7. Rolate ređati u nauljen pleh i iseći na manje rolnice.
8. Umutiti jaja sa pavlakom i jogurtom, posoliti pa preliti pitu. Peći u rerni na 200 °C 30 min.