Start Deserti Amareto mafini

Amareto mafini

amareto
Priprema:
1. Otopiti puter na laganoj vatri.
2. Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo.
3. Viljuškom blago ulupati jaja, dodati šećer, ekstrakt vanile i cimet.
4. Rastopljeni puter skloniti sa vatre, pa dodati mleko, a potom i liker. Smesu dobro izmešati.
5. Zatim dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
6. Uz lagano mešanje dodati i umućena jaja sa šećerom, ekstraktom vanile i cimetom te mešati dok se ne sjedini.
7. Rernu zagrejati na 180 °C, a u međuvremenu u kalup za mafine poslagati papirne korpice i napuniti ih testom.
8. Preko mafina lagano posuti bademe iseckane na listiće ili staviti po jedan ceo. (Ovo raditi polako, jer je bitno da bademi ostanu na površini, a ne da potonu u smesu!)
9. Mafine staviti u rernu i peći 25 minuta.
10. Ohlađene mafine na vrhu ukrasiti šlagom.

Recept Nede Vučinić iz Subotice
Recept Nede Vučinić iz Subotice