Priprema:
1. Tikvice dobro oprati, odstraniti peteljke i prepoloviti ih napola.
2. Pažljivo kašičicom izdubiti sredinu tikvica, da se ne oštete.
3. Meso tikvica iseckati, a izdubljene polovine premazati uljem i poređati u vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta.
5. Sitno iseći luk, pa ga prodinstati na ulju, te dodati meso tikvica i na kockice seckani pelat. Potom zaciniti, i dinstati na umerenoj temperaturi dok sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Napola pečene tikvice izvaditi iz rerne pa ih dopola preliti sosom, narendati pola kačkavalja (ili prekriti listićima), te preliti preostalim sosom.
7. Završiti listovima kačkavalja, pa vratiti u rernu dok tikvice skroz ne omekšaju.