Priprema:
Kora:
1. Ulupati jaja sa jogurtom, uljem, brašnom, praškom za pecivo i ravnom kašičicom soli.
2. Smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh (40×32 cm) i peći na 190 °C oko 10 minuta.
Fil:
1. Šargarepu i krompir iseckati na kockice i skuvati zajedno sa graškom u posoljenoj vodi, ocediti.
2. U manjoj posudi razmutiti gustin sa hladnom vodom i malo soli, staviti na ringlu i mešati dok se ne zgusne.
3. Potom je skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Polako dodati ulje, neprekidno mešajući, kako bi se dobila glatka smesa.
Dodati kiselu pavlaku i majonez, te sve lepo izmešati.
4. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri, pa staviti na tihu vatru da se otopi, ali i da provri. Dodati ga prethodnoj smesi.
5. Dodati i kuvano povrce, seckane krastavčiće i narendanu salamu. Sve lepo izmešati.
6. Smesu odmah premazati preko gotove hladne kore.
7. Koru iseći na četiri jednake trake. Jednu traku smotati u oblik puža i staviti je na sredinu tacne. Zatim oko nje obmotati preostale trake s nadevom. Ukrasiti po želji.