Start Glavna jela Kupus sarme punjene pasuljem

Kupus sarme punjene pasuljem

sarme
Priprema:
1. Obariti pasulj pazeći da se ne raskuva. Potom ga ocediti i sačuvati odvar.
2. Odvojiti listove kupusa, odstraniti im zadebljani deo i skuvati ih.
3. Na vrelom ulju ispržiti sitno iseckan crni luk i praziluk, dodati ocedjen pasulj, posoliti, te začiniti tucanom paprikom i sve dobro promešati. Skinuti sa vatre da se prohladi.
4. Prohladjenim filom puniti listove kupusa i zavijati sarmice, pa ih redjati u nauljenu tepsiju.
5. Sarmice preliti odvarom od pasulja (oko 2 kutlace) i staviti ih u rernu da se malo ukrčkaju i zapeku. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30 minuta.
6. Za to vreme zagrejati 2 kašike ulja, pa kratko propržiti sitno seckan beli luk. Skloniti s vatre i dodati crvenu papriku, te promešati.
7. Gotove sarmice izvaditi iz rerne i preliti sosom od belog luka i paprike.

Recept Rusoljuba Stankovića iz Niša
Recept Rusoljuba Stankovića iz Niša