Start Deserti Sweet torta

Sweet torta

Clipboard22

POSTUPAK:
Kore
1. Umutiti belanca sa kristal šećerom u čvrst sneg, vodeći računa o tome da se sav šećer istopi. Na kraju dodati kašiku
sirćeta.
2. Pleh obložen papirom za pečenje posuti mlevenim pečenim kikirikijem, pa preko toga ravnomerno rasporediti smesu za koru.
3. Sušiti koru 2 sata na 100 °C.
Fil
1. Pomešati žumanca, gustin ida nema grudvica. U ostatak mleka sipati šećer i staviti da se kuva.
2. U provrelo mleko usuti smesu od žumanaca, mleka i gustina. Ubaciti i belu čokoladu.
3. Mešati neprestano da fil ne bi zagoreo. Kada se ohladi, dodati umućen margarin i na kraju seckane “Sweet” čokoladice.
4. Kore okrenuti tako da kikiriki bude gore. Nafilovati ih i na kraju obloziti čokoladom istopljenom na pari sa margarinom ili uljem. Posuti ostatkom kikirikija.

Recept Andrijane Kovačević iz Kovina
Recept Andrijane
Kovačević iz Kovina