Start Deserti Božićni kolačići

Božićni kolačići

bozicni kolacici
Priprema:
1. Sjediniti jaje, omekšao margarin, kakao, cimet, brašno, šumski med, prašak za pecivo, šećer i vanil-šećer. Sve sastojke ručno umesiti kako bi se dobilo glatko testo.
2. Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti da miruje 10 minuta.
3. Potom testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 do 8 mm pa zatim odgovarajućim kalupima vaditi željene figure. U nedostatku kalupa, figure možete iscrtati na kartonu a zatim izrezati i prisloniti na testo.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati oblikovane figure. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 10 minuta.
5. Posebno pripremiti smesu za dekoraciju. Umutiti belanca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna dok se ne dobije ujednačena smesa.
6. Smesu za dekoraciju sipati u najlon kesu a potom vrlo malo odseći vrh. Potom smesu polako istiskivati iz kese i njome dekorisati pečene medenjake po želji. Ostaviti ih da se suše dok se dekoracija ne stegne.

Recept Melite Keler iz Novog Sada
Recept Melite Keler iz
Novog Sada