Sastojci:
Kora
6 jaja
75 g brašna + brašno za posipanje
75 g gustina
150 g šećera
2 kašike ulja
Fil
700 ml mleka
2 pudinga od jagoda
100 g bele čokolade
100 g šećera
250 g maskarpone sira
200 ml slatke pavlake
20 g želatina
300 g jagoda
Dekoracija
2 krem šlaga od jagode
300 ml mleka
200 g jagoda
Priprema:
Kora
1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa 50 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa 100 g šećera.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca pa dodati mešavinu brašna i gustina i polako promešati varjačom.
4. Okrugao kalup prečnika 24 cm nauljiti i posuti brašnom te u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je pažljivo izdubiti tako da dno i bočne ivice patišpanja ostanu debljine 0,5 cm. Izdubljeni patišpan iseći na kockice.
Fil
1. U šerpu sipati 600 ml mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od jagoda pa dodati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
2. Jagode iseći na kockice, belu čokoladu izrendati na krupno rende, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
3. Ohlađeni puding od jagoda sjediniti sa maskarpone sirom, šlagom od slatke pavlake, rendanom belom čokoladom, seckanim patišpanjem i jagodama.
4. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri, a potom i njega dodati u smesu za fil. Sve sastojke polako promešati varjačom.
Finalni postupak
1. Izdubljeni patišpanj napuniti pripremljenim filom.
2. Krem šlag od jagoda umutiti sa hladnim mlekom pa pomoću poslastičarskog džaka naneti na tortu. Jagode iseći na listove i njima dekorisati tortu.