Potrebno je (za četiri osobe): četiri manje ili dve-tri veće pastrmke, rukohvat sveže nane, četiri glavice luka, maslinovo ulje, so, tucana sušena paprika (može aleva), šoljica pirinča, malo tomatina ili paradajz-pirea, pola limuna, peršun.
Priprema:
U širu šerpu sipajte tri litra vode, dve-tri kašike maslinovog ulja i so te pustite da provri. Zatim dodajte luk, krupno narezan (polovinu glavice presecite napola), i kuvajte petnaestak minuta da omekša. Dodajte nanu i na kraju pastrmku, koju ste prethodno očistili i prepolovili. Riba se kuva pet do sedam minuta, ne duže! Pripremite za serviranje ovalnu ravnu posudu ili veći ravan tanjir, pa rupičastom većom kašikom izvadite skuvanu pastrmku. Iz čorbice izvadite luk i nanu i servirajte preko pastrmke, a potom se sve još jednom posoli, doda maslinovo ulje i na kraju se pospe alevom paprikom. Luk i nana mogu se iskoristiti za ukusnu riblju supu, i to tako što se vodi u kojoj se kuvala riba doda šoljica pirinča i malo paradajz-pirea (ako volite crvenu čorbicu). To se kuva još 15 minuta, dok pirinač ne bude gotov. Uz malo limuna i peršuna, na kraju dobijete savršenu riblju supu.
Više recepata kao i 50 iskustava poznatih pročitajte u magazinu “50 VIP formula za vitkost i zdravlje”.