Priprema:
1. Smlačiti mineralnu vodu pa dodati šećer, brašno i kvasac, te ostaviti da nadodje
2. U dublju posudu staviti polovinu brašna, posoliti po ukusu, dodati nadošli kvasac i ulje, pa sa preostalim brašnom umesiti meko testo.
3. Testo podeliti na vecu i manju jufku.
4. Od veće jufke razvuci koru, premazati je kašikom masti pa iseci na osmine, a onda preklapati jednu preko druge trake da bi se dobila lopta (kao na slici).
5. Ostaviti da odstoji 20 min, pa ponoviti postupak još jednom (razvući, premazati, podeliti, preklopiti).
6. Izrendati krompir i upržiti ga na ulju, pa na kraju posoliti po ukusu. Potom umešati 4 kašike kukuruznog brašna, biber i beli luk.
7. Razvući koru (veća jufka) i staviti je u podmazanu tepsiju prečnika 30 cm, tako da krajevi kore vire sa strane.
8. Na sredinu kore staviti upržen krompir a sa strane fil od sira.
9. Razvući manju jufku i staviti je preko fila. Krajevima koji vire zatvoriti pitu, izbockati je viljuškom i premazati mašću.
10. Peći u zagrejanoj rerni na 220 °C oko 15 min., pa smanjiti na 150 °C i peći još 20 min.
11. Pečenu pitu prekriti mokrom krpom da se ohladi.