Sastojci:
Biskvit
200 g brašna
prstohvat soli
200 g margarina
200 g šećera u prahu
3 vanil-šećera
4 jajeta
½ praška za pecivo
Fil
1 puding od vanile
400 ml mleka
1 vanil-šećer
3 kašike šećera
voće po želji
Prelliv
200 ml soka od jabuke
10 g želatina
Dekoracija
2 šlaga
200 ml mleka
1 šlag fiks
2 veće banane
grožđa po ukusu
(ili voće po želji)
Priprema:
Biskvit
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i vanil-šećerom, pa dodati so.
2. Postepeno dodavati jaja (jedno po jedno) i još malo mutiti.
3. Na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
4. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen kalup i peći na 180°C oko 25 minuta.
Fil
1. Šećer, vanil-šećer i puding razmutiti sa malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri.
2. U ključalo mleko ukuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Zatim vrućim pudingom preliti koru. Ostaviti da se ohladi i stegne.
3. Preko pudinga poređati voće po želji.
Finalni postupak
1. Sok od jabuke ostaviti da proključa, a zatim dodati želatin neprekidno mešajući. Gotov preliv pažljivo naneti preko voća.
2. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i dekorisati kolač.
3. Pripremljen kolač ostaviti da se dobro ohladi i stegne, najmanje 2 sata.