Priprema:
1. Spanać očistiti i kratko ga blanširati. Šampinjone oprati i iseći na listiće, pa ih prodinstati na malo ulja.
2. Umutiti jaja sa sirom i mlekom, dodati blanširan i prohlađen spanać i dinstane šampinjone.
3. Posoliti po ukusu, te sipati prašak za pecivo i kari.
4. Nakon toga u podmazanu tepsiju ređati po tri kore jednu preko druge (svaku premazati sa malo ulja), pa naneti fil.
5. Preko fila staviti narednu koru, pa je nafaltati i poprskati uljem. Staviti preko još jednu koru, takođe je nafaltati te premazati filom.
6. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal, pa završiti sa tri kore (između njih poprskati malo ulja).
7. Pitu pre pečenja na nekoliko mesta probušiti viljuškom, posuti susamom po ukusu i poprskati uljem.
8. Krajeve koji dodiruju tepsiju zaliti sa malo posoljene vode pomešane sa uljem.
9. Pre pečenja ostaviti da odstoji desetak minuta.
10. Rernu zagrejati na 200°C, pa staviti pitu i smanjiti temperaturu na 180°C . Peći dok ne porumeni.