Start Deserti Snikers torta

Snikers torta

 Clipboard08

Priprema:
Kora
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer. Zatim dodati mlevene orahe, brašno, prezle, ulje i polako promešati.
2. Kalup obložiti papirom za pečenje i koru peći na 200 °C, dok ne porumeni. Pečenu koru preseći napola.
Fil I
1. U odgovarajućoj posudi umutiti margarin, šećer u prahu i žumanca.
2. Postepeno otopiti čokoladu, pa je pomešati sa mlevenim keksom, a zatim sjediniti sa prethodno pripremljenom masom od margarina i šećera.
3. Šlag pripremiti po uputstvu i umešati ga u već gotov fil.
Fil II
1. Eurokrem pomešati sa seckanim orasima.
2. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil II, fil I, kora, čokoladna glazura.
Glazura
1. Na pari otopiti 100 g čokolade i dodati 50 g margarina. Preliti tortu i ukrasiti je po želji.

Recept Marte Palašti iz Novog Sada
Recept Marte Palašti
iz Novog Sada