Start Vaši recepti Mini zalogaji od tost hleba – slani minjoni

    Mini zalogaji od tost hleba – slani minjoni

    Recept Dijane Talevske iz Lera

    Slani minjoni od tost hleba

    • 60 minuta
    • 10-12 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    1 tost-hleb
    (može po pola belog i crnog)
    250 g šunke
    300 g majoneza
    500 ml pavlake
    150 g feta sira
    4 kuvana jajeta
    3 kašike kečapa
    5 kiselih krastavaca
    5-6 kašika mlevenih oraha
    soli, bibera i origana po ukusu
    masline za dekoraciju

    Priprema:

    1. Kriške hleba ređati jednu preko druge (po tri kriške: bela-crna-bela).
    2. Odseći koricu i preseći ih na 4 dela da se dobiju 4 manje kocke.
    3. Odstranjene delove prepeći u mikrotalasnoj pećnici (ili rerni), a zatim ih ostaviti da se osuše na sobnoj temperaturi.
    4. Potom osušene ostatke tosta samleti u blenderu, i to posebno bele i posebno crne.
    5. I u jedan i u drugi deo dodati po nekoliko kašika mlevenih oraha.
    Fil I
    1. Barena žumanca propasirati, dodati rendane krastavčiće, 2 kašike majoneza i 3 kašike pavlake, te origano i biber po ukusu.
    2. Sve dobro izmešati.
    Fil II
    1. Šunku narendati pa dodati 3 kašike majoneza, 3 kašike pavlake i 3 kašike kečapa.
    2. Sve sastojke sjediniti da se dobro povežu.
    Fil III
    1. Feta sir izgnječiti viljuškom, pa dodati rendana belanca, 3 kašike majoneza, 3 kašike pavlake i biber.
    2. Promešati kako bi se masa što bolje sjedinila.
    Finalni postupak
    1. Pripremljen hleb filovati proizvoljno, a filovi se mogu i kombinovati.
    2. Minjone na kraju premazati preostalim filom i posuti pripremljenim mrvicama sa orasima.

    Preporučujemo i savete kako napraviti savršene slatke minjone + recept.