Sastojci:
1 tost-hleb
(može po pola belog i crnog)
250 g šunke
300 g majoneza
500 ml pavlake
150 g feta sira
4 kuvana jajeta
3 kašike kečapa
5 kiselih krastavaca
5-6 kašika mlevenih oraha
soli, bibera i origana po ukusu
masline za dekoraciju
Priprema:
1. Kriške hleba ređati jednu preko druge (po tri kriške: bela-crna-bela).
2. Odseći koricu i preseći ih na 4 dela da se dobiju 4 manje kocke.
3. Odstranjene delove prepeći u mikrotalasnoj pećnici (ili rerni), a zatim ih ostaviti da se osuše na sobnoj temperaturi.
4. Potom osušene ostatke tosta samleti u blenderu, i to posebno bele i posebno crne.
5. I u jedan i u drugi deo dodati po nekoliko kašika mlevenih oraha.
Fil I
1. Barena žumanca propasirati, dodati rendane krastavčiće, 2 kašike majoneza i 3 kašike pavlake, te origano i biber po ukusu.
2. Sve dobro izmešati.
Fil II
1. Šunku narendati pa dodati 3 kašike majoneza, 3 kašike pavlake i 3 kašike kečapa.
2. Sve sastojke sjediniti da se dobro povežu.
Fil III
1. Feta sir izgnječiti viljuškom, pa dodati rendana belanca, 3 kašike majoneza, 3 kašike pavlake i biber.
2. Promešati kako bi se masa što bolje sjedinila.
Finalni postupak
1. Pripremljen hleb filovati proizvoljno, a filovi se mogu i kombinovati.
2. Minjone na kraju premazati preostalim filom i posuti pripremljenim mrvicama sa orasima.