Priprema:
1. Ovčije i svinjsko meso očistiti od masnoće i iseći na komadiće, a potom ih preliti maslinovim uljem, dodati mešavinu začina za juneće pečenje i kari, te promešati.
2. Pripremljeno meso samleti u mašini za mlevenje, dodati soli i bibera po ukusu, malo sode bikarbone, pa promešati. (Kako biste proverili da li je meso dovoljno začinjeno, možete ispeći jedan manji ćevap i probati.)
3. U smesu potom sipati prezle i promešati. Rukama oblikovati ćufte i uvaljati ih u brašno.
4. U šerpici kratko propržiti seckanu papriku da omekša.
5. Za to vreme u većem tiganju zagrejati mast ili ulje, a zatim pržiti pripremljene ćufte. (Dovoljno je sa svake strane pržiti po minut-dva na srednje jakoj vatri, kako bi ostale sočne.)
6. Gotove ćufte skloniti sa strane.
7. U masnoću u kojoj su se ćufte pržile, sipati sok od paradajza, iseckan paradajz, propržene paprike i mešavinu začina, te sve lepo promešati i dinstati nekoliko minuta.
8. Na kraju dodati ćufte i jelo ostaviti na tihoj vatri da se krčka još deset-petnaest minuta.