Start Glavna jela Riba u aromatičnom sosu

Riba u aromatičnom sosu

riba
Priprema:
1. Ribu začiniti mešavinom začina po ukusu.
2. Očistiti krompir, iseći ga na kocke, a potom ga obariti u slanoj vodi.
3. Za to vreme odvojiti listove kelja i kratko ih obariti u posoljenoj vodi (maksimalno 5 minuta).
4. U tepsiju sipati maslinovo ulje pa poređati filete. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
5. U posebnoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i brzo mešati da se ne stvore grudvice. Kada se malo uprži, sipati mleko i mešati da se smesa homogenizuje.
6. Na kraju u sos dodati malo sušenog vlašca i kašičicu provansalske mešavine začina.
7. Nakon 15 min. izvaditi ribu, oko nje poređati obareni krompir i kelj, preliti bešamelom, pa vratiti u rernu da se jelo zapeče oko 30 minuta.

Recept Anđelije Ivkov Džigurski iz Novog Sada
Recept Anđelije Ivkov Džigurski iz Novog Sada