Start Glavna jela Skuša u marinadi

Skuša u marinadi

skusa
Priprema:
1. Sitno iseckati beli luk i peršunov list, promešati pa dodati 1/4 isceđenog limuna.
2. Sipati belo vino i maslinovo ulje, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati ruzmarin po ukusu i sve pomešati.
3. Skušu očistiti u polusmrznutom stanju (odseći glave) i raseći ih uzduž uz kičmu.
4. Ribu poređati u podmazan pleh ili vatrostalnu činiju, pa svaku preliti marinadom (i iznutra) i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
5. Za to vreme krompir iseći na kocke, posoliti i pobiberiti, te dodati mešavinu začina po ukusu.
6. Krompir rasporediti po ribi i sve preliti preostalom marinadom.
7. Poklopiti činiju ili je prekriti alu-folijom, te peći na 200°C oko 45 minuta.
8. Pred kraj pečenja skinuti poklopac ili foliju da se malo zapeče.

Recept Duška Gvozdenovića iz Bačkog Jarka
Recept Duška Gvozdenovića iz Bačkog Jarka