Start Deserti Čoko-moko torta

Čoko-moko torta

coko moko torta
Priprema:
1. Umutiti 3 belanceta sa 3 kašike šećera u čvrst šam, dodati 3 žumanceta, jedno po jedno, neprekidno muteći.
2. Na kraju umešati 3 kašike brašna pomešanih sa 1 praškom za pecivo, 3 kašike neskvika i kašikom ulja. Sve lepo sjediniti varjačom.
3. Smesu uliti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
5. Gotove kore ostaviti da se ohlade, pa ih preliti čokoladnim mlekom.

Fil I:
Penasto ulupati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, umešati mleveni keks i sve lepo sjediniti.

Fil II:
Čvrsto umutiti 500 g šlaga sa 4,5 dl kisele vode.

Finalni postupak:
1. Preko prve kore premazati 1/3 prvog fila, pa 1/3 drugog fila, preklopiti drugom korom pa ponoviti postupak još dva puta.
2. Preko poslednjeg sloja preliti otopljenu čokoladu sa uljem. Na kraju celu tortu premazati umućenim šlagom.

Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina
Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina