Ana Stanić poznato ime srpske pop scene rođena je u Nišu. Još kao devojčica pokazala je veliko interesovanje za muziku. U drugom razredu osnovne škole sa porodicom se preselila u Beograd. Muzikom se bavi još od 10. godine, ali ozbiljnije je započela sa 17 godina kada je i upoznala Srđana koji joj je ponudio da postane član benda Mobi Dik. Prvi nastup joj je bio u studentskom domu na Voždovcu. Sa grupom Mobi Dik je objavila tri albuma. 1998. godine napustila je grupu jer je želela da radi na svojoj solo karijeri. Na samom početku solističke karijere doživela je veliki uspeh nastupom na Budvanskom festivalu sa pesmom “Molila sam anđele” za koju je aranžman radio tada nepoznati i neafirmisani pevač Vlado Georgiev. Iste godine objavila je i svoj prvi album, a u svojoj karijeri je objavila ukupno 5 solo albuma, poslednji “Sudar” 2008. godine. Udata je za Momčila Lavrnića, bivšeg košarkaša i suvlasnika lanca prodavnica obuće sa kojim ima sina Vuka.
Ana je za našu rubriku Restoranski vodič govorila o malim tajnama svoje kuhinje…
Da li je priprema hrane za vas opterećenje ili zadovoljstvo?
“Volim da pripremam hranu, da eksperimentišem u svojoj kuhinji sa ukusima koje sam probala na dalekim putovanjima. Ne volim rutinu u kuvanju i drago mi je što mi je dete odnedavno u vrtiću, pa ne moram svaki dan da se ozbiljno bavim pripremom obroka”.
Imate li omiljeno jelo iz detinjstva (nešto što vas vezuje za porodicu, ukus, miris…), a koje volite sada…?
“Za detinjstvo me vezuje ruska salata koju i dan danas obožavam, pečene paprike i kineska hrana koju mi je otac stalno spremao. Sada volim kvalitetnu hranu, sa puno povrća i boja, volim suši, azijsku hranu, italijansku, francusku kuhinju… Nisam ljubitelj roštilja i pečenja, ali volim domaća kuvana jela.
Gde volite da ručate u gradu sa porodicom ili prijateljima, imate li omiljeni restoran?
“Ima zaista puno lepih mesta za izlaske u Beogradu. Veoma često posećujem restorane sa porodicom i prijateljima, te ću za ovu priliku izdvojiti nekoliko meni zaista dragih mesta u zemlji i inostranstvu: Zaplet, Toro, Iguana, Radost, Kalenic, Chez Olivera, Pana e vino, Dijagonala…. Što se tiče inostranih restorana , izdvojila bih jedan meni veoma poseban, nalazi se u Parizu. Kada god boravim u gradu svetlosti i ljubavi iskoristim priliku da ga posetim i uvek naručim moje omiljeno jelo Tartar biftek, Restoran se zove “Lipp” i toplo ga svima preporučujem. Ukoliko vam se ukaže prilika obavezno ga posetite”.
Prilikom izbora restorana u kome ćete obedovati, važno vam je šta?
“Važno mi je da hrana bude kvalitetno pripremljena i raznovrsna, nenametljiv ili ultramoderan ambijent, frendli osoblje, da poseduje lep pogled ili da ima baštu…
Recept, preporuka za naše čitaoce, neko jelo, salata, savet?
“Moja omiljena salata koju sam jela na Bliskom istoku, a koju i ovde često pravim zove se Tabule, vrlo jednostavna za pripremu. Potrebno: Puno seckanog peršuna, paradajz na kockice, mladi luk isečen na kolutiće i sve to začinjeno limunovim sokom i maslinovim uljem, po originalnom receptu ide u to i kus kus ili bulgur, ali ja najčešće stavim kuvanu kinou”.
Savet za čitaoce našeg portala:
“Slušajte uvek dobru muziku, toplo vam preporučujem nešto što mi se dopalo a uživaćete verujte mi, izvođač je Pink, kompozicija “Try”- lično sam oduševljena pesmom i spotom… Širite ljubav i pozitivne vibracije…”
Autor: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: www.groupe-bertrand.com/lipp.php, Life Content