Priprema:
Masno testo:
1. Pomešati omekšali margarin sa brašnom, praškom za pecivo, vanil-šećerom, pa dodati jaje i šećer te umesiti masno, glatko testo.
2. Ostaviti da odstoji pola sata, a potom ga razviti na debljinu od 0,5 cm, pa ispeći u tepsiji u zagrejanoj rerni na 180°C dok blago ne porumeni.
Čokoladni krem:
1. Otopiti čokoladu sa šećerom i 1 dl vode. U toplo dodati želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice i mešati da se dobro rastopi. Skinuti sa ringle.
2. Šlag dobro ulupati sa veoma hladnom kiselom vodom, pa postepeno ulivati ohlađenu smesu od čokolade i želatina, neprekidno muteći.
3. Preko kore naneti pripremljen čokoladni krem.
Krokant krem:
1. U šerpici karamelizovati 100 g šećera, pa ga preručiti na papir za pečenje i ohladiti. Na kraju ga samleti u blenderu ili mlinu.
2. U rumu otopiti šećer i želatin pripremljen prema uputstvu.
3. Šlag čvrsto ulupati sa hladnom kiselom vodom, pa postepeno ulivati smesu od ruma neprekidno muteći. Na kraju umešati samleveni šećer.
4. Krokant fil premazati preko čokoladnog fila.
5. Po želji kolač ukrasiti otopljenom čokoladom i ostaviti ga da se dobro stegne.