Priprema:
1. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da odstoji 15 min.
2. Luk sitno naseckati pa propržiti na zagrejanom ulju dok ne dobije žutu boju.
3. Šampinjone iseckati na listiće, pa ih prodinstati sa lukom. Dodati oceđenu soju i skinuti sa vatre.
4. U smesu razbiti jaje kako bi se povezala.
5. Pleh obložiti korama sa svih strana, pa na dno poređati još 4 kore (ređati ih tako da budu zgužvane) i naneti trećinu fila.
6. Ponovo izgužvati 4-5 kora, te preliti filom. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal. Pitu pre pečenja iseći na kocke.
7. Posebno izmutiti 2 jajeta sa po čašom jogurta, kisele vode i ulja.
8. Isečenu pitu preliti pripremljenom smesom i obavezno ostaviti da odstoji pre pečenja oko 15 min.
9. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 min.