Start Odabrani recepti Pljukanci sa brokolijem

Pljukanci sa brokolijem

Clipboard05

Priprema:
Testo:
1. Sjediniti umućena jaja, vodu i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati brašno meseći dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
2. Umešeno testo podeliti na 4 jufke, prekriti suvom krpom i ostaviti da miruje 20 min.
3. Od odstojalog testa kidati manje komade te ih protrljati među dlanovima da bi se oblikovali pljukanci.
4. Pljukance kuvati u slanoj ključaloj vodi oko 10 min. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti i poprskati maslinovim uljem da se ne bi slepili.
Fil:
1. Cvetove brokolija odvojiti od drške. Dršku iseći na krupnije komade, a cvetove prokuvati u slanoj vodi.
2. U blenderu sjediniti dršku brokolija, beli luk, filete tunjevine i zelene masline, dodati 1 dl pavlake za kuvanje i izmiksati.
3. Dobijenu pastu sjediniti sa preostalom pavlakom za kuvanje, dodati majčinu dušicu, maslinovo ulje i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje 5 min.
Skloniti sa ringle pa dodati parmezan, obarene cvetove brokolija i promešati.
Finalni postupak:
Pljukance preliti pripremljenim umakom i promešati.