Priprema:
Kore:
1. Ulupati 7 belanaca sa 14 kašika šećera u čvrst šam, pa umešati po 7 kašika mlevenih oraha i mlevenog keksa.
2. Lagano sjediniti, pa uliti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
3. Na isti način ispeći još dve kore.
Fil I:
1. Od 1 l mleka odvojiti malo, pa razmutiti sa 10 kašika brašna, a potom umutiti mikserom sa 14 žumanaca. Smesu procediti pomoću cediljke.
2. Preostalo mleko ostaviti da provri sa 150 g šećera i vanil-šećerom, pa ukuvati proceđenu smesu od žumanaca.
3. Mešati dok se ne zgusne, te umešati 250 g margarina, 100 g lomljene čokolade, 100 g izlomljenog plazma keksa i 200 g seckanih oraha.
4. Mešati dok se svi sastojci ne sjedine, pa ostaviti da se dobro stegne.
Fil II:
1. Umutiti 7 žumanaca sa 7 kašika šećera i skuvati na pari. Potom umešati 100 g čokolade. Ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađen fil umešati 125 g margarina i dodati 100 g suvog grožđa koje je bilo natopljeno u soku od limuna.
Finalni postupak:
1. Filovati na sledeći način: kora, fil I, kora, fil I, poređati jafa keks natopljen sokom od pomorandže, fil I, kora, fil II.
2. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i premazati celu tortu.