Sastojci:
1 glavica crnog luka
550 g belog krompira
3 kašike ulja
8 jaja
60 g dimljene slanine
200 g svežih šampinjona
soli i bibera po ukusu
peršuna za ukrašavanje
Priprema:
1. Slaninu iseckati. Šampinjone oprati i iseckati na tanke listiće.
2. Luk očistiti i iseckati na rebarca. Krompir oguliti i iseći na kriške debljine 4 mm. Dobro ih osušiti kuhinjskom krpom.
3. U tiganju sa debljim dnom zagrejati 2 kašike ulja, pa propržiti luk i slaninu. Dodati krompir i brzo promešati, da se kriške oblože uljem. Dobro posoliti i pobiberiti, pa ponovo promešati. Odmah smanjiti vatru i poklopiti. Ostaviti da se krčka poklopljeno još 20 minuta. Povremeno promešati.
4. Za to vreme u drugom tiganju zagrejati kašiku ulja i propržiti listiće pečuraka.
5. Umutiti jaja, malo posoliti i pobiberiti.
6. Potom u većoj posudi pomešati umućena jaja sa krompirom, slaninom i šampinjonima, te sve lepo promešati.
7. Smesu uliti u okrugli kalup obložen papirom, pa peći u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta.
8. Gotovu tortilju izvaditi iz rerne i ukloniti stranice kalupa.
9. Služiti toplo uz sezonsku salatu.