Priprema:
1. U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa kašikom šećera i limunovim sokom, te ostaviti da nadođe.
2. Otopiti 50 g putera i pomešati ga sa umućenim jajetom i solju. Dodati nadošli kvasac i dosipajući brašno umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom da se udvostruči.
3. Na preostalom puteru propržiti sitno seckan beli luk, dok ne zamiriše. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi, a potom dodati seckani peršun i bosiljak.
4. Nadošlo testo razvuci, premazati filom, te iseci na 6 traka.
5. Trake ređati jednu na drugu. Iseći sve na 5 delova pa ređati u podmazani kalup sečenom stranom nadole.
6. Ostaviti hleb u kalupu da još malo nadoe, premazati ga žumancetom i peći na 180 °C oko 35-40 minuta.
7. Topao hleb još premazati puterom.