Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti svetlo pivo, 450 g brašna i prstohvat belog luka. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
2. Filete smuđa iseći na štapiće, a zatim jedan po jedan uvaljati u brašno pa potopiti u smesu od piva. Pržiti po nekoliko štapića da se ne bi slepili u zagrejanom ulju dok ne porumene.
3. Prženi orli prekriti suvom krpom, a zatim ga neposredno pre serviranja poprskati sokom od limuna.
4. Posebno pripremiti prilog. Obariti krompir zajedno sa ljuskom a potom sačekati da se ohladi te oguliti i iseći na krupnije kocke. Blitvu očistiti i iseći na trake. Beli luk sitno iseckati i propržiti na malo maslinovog ulja, dodati blitvu i sve zajedno kratko propržiti. Sjediniti krompir sa smesom od blitve, dodati začine po ukusu i polako promešati.
5. Prženi orli poslužiti uz prilog od krompira i blitve.