Sastojci:
1 jaje
3 žumanceta
1 kašičica soli
200 ml ulja
700 ml mleka
1 kašika šećera
40 g kvasca
250 g margarina
1,2 kg brašna
2 kašike susama
Premazivanje
1 jaje
susam
Priprema:
1. Mleko smlačiti i izmešati sa šećerom, dodati kvasac i ostaviti oko 15 minuta da nadođe.
2. U većoj posudi pomešati jedno jaje, 3 žumanceta, so i ulje, pa kada se kvasac podigne sjediniti ga sa pripremljenom smesom.
3. Dodavati brašno pomešano sa 2 kašike susama, sve dok se ne umesi meko testo. Testo ostaviti na toplom da nadođe oko 30 minuta.
4. Nadošlo testo razvući oklagijom na debljinu od 2 cm i premazati polovinom margarina, te ga presaviti na 4 dela. Ostaviti da odstoji oko 20 minuta.
5. Odstojalo testo ponovo razvući na 2 cm debljine, premazati preostalim margarinom. Presaviti na 4 dela i opet ostaviti da odstoji oko 20 minuta.
6. Testo razvući na 1 cm debljine i iseći ga na jednake kocke (10×10 cm).
7. Svaku kocku uvijati kao hlepčić i ređati ih u podmazan pleh.
8. Premazati ih umućenim jajetom i posuti sa dosta susama, te ostaviti još 15 minuta u plehu da nadođu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200ºC oko 45 minuta do sat vremena.