Pripreme:
1. Kvasac razmutiti u 1 dl mlakog mleka i dodati kašiku šećera. Ostaviti da nadođe.
2. Brašno pomešati sa preostalim mlekom, dodati žumanca, ulje i so, pa umesiti glatko testo.
3. Testo pokriti krpom i na toplom mestu ostaviti da naraste.
4. Nadošlo testo razvući na stolu posutom brašnom na debljinu prsta.
5. Okruglom modlom ili čašom umocenom u brašno vaditi krofne i ostaviti 10-15 minuta da malo narastu.
6. Krofne u sredini odozdo malo udubiti i ispeći u dubokom vrelom ulju dok ne porumene s obe strane (prvo pokriti i tako peći, a zatim okrenuti i peći bez poklopca).
7. Vaditi krofne na salvetu da upije masnoću.
8. Pripremiti fil: belanca sa šećerom umutiti u čvrst šam i dodati džem. Mikserom dobro pomešati i puniti gotove krofne.