Priprema:
1. Penasto umutiti margarin, šećer i med.
2. U mešavinu dodavati jedno po jedno jaje, dodati cimet i mlevene klinčiće, te dobro izmešati.
3. Na kraju sipati brašno pomešano sa sodom bikarbonom i zamesiti testo (potrebno je još brašna za mešenje, da bi se dobilo glatko, kompaktno testo).
4. Testo podeliti na 2 dela i ostaviti ga u frižideru 2 sata.
5. Ohlađeno testo staviti na brašnom posutu radnu površinu i razviti ga na 2–3 mm debljine. Pomoću veće i manje modlice u obliku srca iz obe rastanjene kore vaditi oblike. Na sredinu većih srca stavljati pomalo džema, a rubove pokvasiti vodom, kako bi se manja srca, koja idu odozgo,dobro zalepila.
6. Nakon toga manjom modlicom vaditi ceo keksić.
7. Kolačiće ređati na pleh prekriven papirom za pečenje. Peći ih desetak minuta u zagrejanoj rerni na 180 ºC.
Finalni postupak:
1. Ohlađene keksiće umakati u čokoladu otopljenu sa uljem. Ređati ih na papir za pečenje ili rešetku, da se ocede. Keks ostaviti jedno vreme na sobnoj temperaturi, a nakon toga staviti
ih u frižider da se ohlade. UŽIVAJTE!!!