Start Glavna jela Kaneloni

Kaneloni

kaneloni
Priprema:
1. Propržiti mleveno meso sa sitno iseckanom glavicom crnog luka, pa kad meso porumeni, začiniti po ukusu.
2. U odgovarajućoj posudi na malo ulja propržiti usitnjene šampinjone i sitno seckanu šunkaricu. Na kraju dodati rendani beli sir, bosiljak, origano i zacine po želji.
3. Bešamel sos pripremiti od 3 kašike brašna i malo ulja. U uprženo brašno dodati mleko i pavlaku, dobro izmutiti, pa začiniti po ukusu.
4. Kanelone puniti masom od mlevenog mesa, a zatim poređati u podmazan pleh. Naneti nadev od šampinjona, šunkarice i rendanog sira. Preliti sokom od paradajza i poređati preko listiće kačkavalja. Preliti bešamel sosom i 30 minuta peći u rerni na 180 °C.

Recept Miljane Marković iz Jagodine
Recept Miljane Marković iz Jagodine