Start Deserti Gocin komisbrot

Gocin komisbrot

komisbrot
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti omekšali margarin sa šećerom, a potom dodati vanil-šećer i prostohvat soli pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje, neprekidno muteći.
2. U smesu dodati mleko i još mutiti mikserom. Zatim umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesiti testo.
3. Na kraju dodati rendanu koru limuna i pomorandže, suvo grožđe, orahe i mak. Sve rukom sjediniti ili umutiti mikserom.
4. Smesu rasporediti podjednako u 2 prethodno podmazana i pobrašnjena kalupa.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 250 °C 10-15 minuta, a zatim smanjiti temperaturu i sušiti još oko 20 minuta.
6. Gotove komisbrote posuti šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom.

Recept Gordane Vićić iz Kragujevca
Recept Gordane Vićić iz Kragujevca