Priprema:
1. Kvasac pomešati sa 6 kašika mleka i 2 kašike šećera, pa ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati brašno, dodati žumanca, šoljicu ulja, kašičicu soli i preostalo mleko.
3. Kad kvasac nadođe, dodati ga smesi, pa umesiti mekše testo.
4. Testo ostaviti da nadolazi oko 40 minuta, potom ga izraditi varjačom i ostaviti da nadođe još jednom.
5. Premesiti testo na radnoj površini posutoj brašnom, a zatim razviti jufku debljine 0,5 cm. Krofne vaditi čašom i ostaviti ih da odstoje još desetak minuta.
6. U šerpi ili dubljem tiganju zagrejati ulje i pržiti krofnice.
7. Vaditi ih na tacnu prekrivenu kuhinjskim ubrusom, kako bi upio višak masnoće.
8. Krofne posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanil-šećerom.