Priprema:
1. U toplo mleko staviti kvasac, dodati šećer i sačekati da nadođe.
2. U odgovarajuću posudu sipati brašno, jaja, so, ulje, nadošao kvasac i vodu, pa zamesiti glatko testo.
3. Testo podeliti na 6 jufki (loptica), a margarin umutiti.
4. Razviti jufke pa svaku premazati margarinom i saviti u ”knjigu”. 5. Ostaviti ih da odstoje u frižideru sat vremena.
6. Nakon toga svaku razviti na veličinu pleha i zaseći ukoso sa obe strane 6 puta.
7. Izrendati šunkaricu i sir, pa pomešati sa kečapom.
8. Nadev naneti na sredinu jufkica, pa ga preklapati isečenim tračicama.
9. Pletenice poređati u pleh jednu pored druge i ostaviti ih da kisnu oko sat vremena. Uskisle pletenice premazati jajetom i posuti susamom, pa peći 45 minuta na 250 °C.