PRIPREMA:
Patišpanj:
1. Dobro umutiti belanca, postepeno dodajući šećer.
2. Orahe umutiti varjačom. 3. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći oko 15 minuta na 200 ºC.
Fil:
1. Mikserom umutiti žumanca, dodati 300 ml mleka, a zatim pomešane prašak za puding i gustin.
2. U ostatak mleka sipati šećer i pustiti da proključa. Zatim, neprestano mešajući, sipati smesu sa pudingom, kuvati dok se ne postigne potrebna gustina. Krem ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen krem umutiti omekšali margarin, pa ga podeliti na 2 dela.
4. Od svakog kolačića ”mančmeloua” odvojiti spužvasti deo, iseckati ih i dodati u deo fila.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom od ”mančmeloua”, preko njega poređati čokoladne polovine keksa, pa žuti fil.
2. Tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.