Start Deserti / Torte i kolači Baunti kocke

Baunti kocke

baunti
Priprema:
Braon kore:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno sa praškom za pecivo, šećerom u prahu i kakaom.
2. Dodati margarin i sve rukama izmrviti (umesiti). Potom sjediniti jaje, med i pavlaku, te dobro rukama umesiti. Smesu podeliti na 2 dela.
3. Svaku jufku razviti na veličinu tepsije, pa prvu koru staviti na podmazano dno.
4. Potom belanca ulupati sa šećerom u prahu i malo soli u čvrst šam, pa dodati kokosovo brašno i promešati varjačom.
5. Fil od kokosa premazati preko braon kore u tepsiji.
6. Dobro ga izravnati, pa prekriti drugom korom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta, a potom ostaviti da se ohladi.

Fil:
1. Za to vreme umutiti žumanca sa brašnom i polovinom šećera u prahu, pa neprekidno muteći postepeno dodavati mleko.
2. Smesu preruciti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući dok se ne zgusne.
3. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje, kako se ne bi na površini formirala korica.
4. Preostali šećer u prahu ulupati sa margarinom i vanil-šećerom, pa ga sastaviti sa ohlađenim kremom.
5. Ohlađen kolač premazati žutim filom.
6. Čokoladu otopiti, preliti kolač i bogato ga posuti kokosom. Ostaviti da se stegne, a potom iseći na kocke i poslužiti.

Recept Izabele Janoši iz Temerina
Recept Izabele Janoši iz Temerina