Start Predjela Lazanje na drugačiji način

Lazanje na drugačiji način

Clipboard10

Priprema:
1. Na malo ulja propržiti iseckan crni luk.
2. Dodati meso i nastaviti sa dinstanjem.
3. Kada je meso skoro gotovo, sipati kečap i šerpu skloniti sa vatre.
4. U 1/2 l vode skuvati kocku za supu, tek da se cela rastopi, i sipati je u meso sa kečapom.
5. U šerpicu staviti margarin, pa kada se otopi, upržiti 3 kašike brašna. Lagano dodavati mleko i na kraju umućena jaja. Bešamel koristiti odmah nakon spremanja.
6. U podmazan pleh ređati kore za lazanje, preko njih naneti mleveno meso, pa malo bešamela. Postupak ponavljati dok ima materijala.
7. Preko poslednje kore staviti fil i narendani kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30 minuta. Lazanje iseći dok su tople.

Recept Žakline Blagojević iz Kraljeva
Recept Žakline
Blagojević iz Kraljeva