POSTUPAK:
1. 100 g brašna, 60 g šećera, 4 umućena belanceta, 100 g rastopljenog putera izmešati u glatku smesu.
2. Pomoću kašike smesu oblikovati u tanke “palačinke” promera 10 cm i slagati ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 ºC 5-6 minuta.
3. Kada se ivice zarumene, oprezno ih, pomoću tankog noža, skidati, pa vruće stavljati preko manje čaše i prstima malo pritisnuti da se dobije oblik korpica talasastih ivica.
4. Ohlađene korpice napuniti umućenom slatkom pavlakom i ukrasiti voćem po želji.
Ako želite, za korpice možete napraviti drškice.
1. Čokoladu za kuvanje otopiti te je na papiru za pečenje razlivati u oblik drškice. Ostaviti je da se ohladi i stegne i posle lagano skinuti.
2. Korpice se mogu preliti medom ili nekim drugim prelivom.