Start Glavna jela Bakin prebranac

Bakin prebranac

Clipboard08

PRIPREMA:
1. Uveče potopiti pasulj u vodu, a ujutro ga staviti na vatru. Kad proključa, procediti ga, ponovo sipati vodu i kuvati sa listom lovora dok ne omekša. Paziti da na kraju kuvanja ne ostane sasvim bez vode.
2. Za to vreme na malo ulja prodinstati sitno isečen crni luk, potom dodati slaninu iseckanu na kockice, isečeni suvi vrat i kobasicu, pa sve zaliti sokom od paradajza.
3. Krčkati na tihoj vatri, a pri kraju staviti mlevenu papriku, sitno iseckanu ljutu papričicu, te so i biber po ukusu.
4. Pomešati pasulj i meso, pa izručiti u posudu za pečenje (najbolje zemljanu, ali može i obična tepsija). Posuti sitno iseckanim belim lukom, majčinom dušicom i nanom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 2 sata.
6. Služiti toplo, sa vrućom projom, kajmakom i salatom od kupusa.

Recept Ivana Kneževića iz Novog Sada
Recept Ivana Kneževića
iz Novog Sada