Priprema:
Izrendajte šampinjone i sitno iseckajte crni luk. Na malo ulja propržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte šampinjone. Pržite dok ne ispari sva voda. Posolite i pobiberite po ukusu.
Kore za pitu ređajte po četiri, jednu preko druge, a svaku premažite sa malo ulja i poprskajte vodom. Na četvrtu koru stavite nadev od šampinjona i narendajte malo kačkavalja, pa po želji, pospite malo origana.
Urolajte kore, te secite na kolutiće, debljine 4-5 cm, oštrim nožem. Ponovite postupak dok ne utrošite sve kore i nadev. Trebalo bi da napravite tri rolata od pakovanja kora. Ređajte u podmazan pleh i obložen papirom za pečenje, jedan kolutić do drugog. Umutite jaja sa malo vode i posolite, po ukusu, pa prelijte pitu.
Pecite na 200 stepeni C, oko 30 minuta ili dok ne porumeni. Kada je pri kraju pečenje, pospite malo kačkavalja preko pite i vratite u rernu da se otopi. Izvadite iz rerne kada se otopi kačkavalj. Služite toplo.