Priprema:
Belo meso raseći da se dobije veća šnicla i malo je izlupati da bi bila tanja. Premazati meso maslinovim uljem i na jedan kraj slagati prvo listove zelja, prethodno poparene, u sredinu staviti ljutu kobasicu i suve šljive, okolo sa jedne i druge strane staviti dimljeni kačkavalj, suvu slaninu, odozgo listove mladog luka i tanke štapiće kačkavalja. Sada urolati meso, krajeve uvući unutra, a čačkalicama ili koncem zatvoriti rolat da se ne rasturi. Premazati ga maslinovim uljem, posuti rendanom bundevom, posoliti i pobiberiti. Sve zamotati u alu-foliju, staviti u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 C. Posle nekih 40 min. proveriti da li je meso mekano. Ako jeste skinuti foliju i pustiti da se meso malo zapeče. Kada se meso ohladi izvaditi čačkalice ili skinuti konac. Iseći na šnite i poslužiti uz prilog po želji.