Slobodan Đurković je rođen 09.05.1988. godine u Brusu gde je završio osnovnu i srednju školu. Nakon što je završio gimnaziju, upisao je Fakultet za industrijski menadžment u Kruševcu, gde je trenutno na drugoj godini studija.
Prvi kontakt sa televizijom imao je u 20. godini kada se prijavio za takmičenje pevača amatera. Uspeo je da uđe u prvih 60 kandidata. Godinu dana kasnije odlučuje da se prijavi na takmičenje „Zvezde Granda“ i tu ostvaruje zapažen rezultat.
Nakon takmičenja za Zvezde Granda ulazi na najpoznatije imanje u Srbiji i kao jedan od učesnika poslednje Farme osvaja drugo mesto. Publika ga pamti kao smirenog Slobu ali uvek dobro raspoloženog za pesmu i veselje. Jedini trenutak u kome je izgubio prisebnost, bio je tokom jedne svađe sa Jelenom Golubović.
Kontaktirali smo Slobu i on je pristao da za našu rubriku “Restoranski vodič” otkrije da li bolje barata mikrofonom ili varjačom, koje mu je omiljeno jelo i restoran…
Umeš li da kuvaš:” Biću iskren. Umem da spremim jaje na 100 načina. Ne znam da kuvam i pripremam neka složena jela. Međutim, umem da napravim izvrsne šampinjone sa margarinom, to mi je specijalitet. Živim sa devojkom i ona priprema hranu za nas oboje, te sam pošteđen tog dela posla u našoj kući. Umem naravno da se snađem u kuhinji kada ostanem sam, i tada na brzinu pripremim sebi nešto toplo. Konzumiram isključivo crni hleb. Imam problema sa želucem i lekarka mi je preporučila da pređem na malo blaži režim ishrane. Izbegavam jela sa zaprškom, masna i začinjena jela. Sav režim zdrave ishrane koji imamo moja devojka i ja u Beogradu padne u vodu kada odemo kod mojih na selo i onda se odmah prebacimo na podvarak, sarmu i pečenje. Ne znam kako ali tamo mi ništa ne smeta, kod mame je sve drugačije…”
Miris hrane koji te vraća u detinjstvo: “Kada prođem pored pečenjare u Beogradu i osetim miris pečenja odmah se setim odlazaka na slavu kod mog ujaka i fantastičnog pečenja koje je bilo obavezan deo slavske trpeze. Probao sam inostrane kuhinje, kinesku i druge ali sam pristalica naše domaće. Mada, biću iskren mnogo volim paste i testa uopšte. Italijanska kuhinja mi zaista prija i oni imaju predivna jela”.
Omiljeni restoran mesto za izlaske: “Obožavam restoran “Carski lov” na Adi huji. To je etno restoran sa izvrsnom kuhinjom. Kada sam tamo obavezno poručim domaći pasulj i domaću salatu. Nema ništa lepše od toga, svima toplo preporučujem. Ukoliko ste pak ljubitelj internacionalnog zalogaja onda preporučujem restoran “Palaco Piti” koji služi fantastične špagete karbonare i druga italijanska jela”.
Recept, preporuka: Šampinjoni sa margarinom: Potrebno je 1 kg svežih pečuraka, ¼ margarina.
Priprema: “Odvojite drške sa pečurki, u zagrejani tiganj stavite margarin, kada se otopi dodate pečurke. Dinstate ih dok ne požute, malo posolite, ne previše jer one su već prirodno slane. Kada se izprže prelijete ih majonezom i služite tople. Odlično idu uz salatu od cvekle. Obrok koji se zaista brzo spremi a ima odličnu hranljivu i energetsku vrednost”.
Koliko vodiš računa o kondiciji, baviš li se nekim sportom: “Mršav sam na oca. Nisam sportski tip, bavio sam se ranije košarkom. Volim da odigram partiju bilijara ali ne verujem da se to računa kao redovna sportska aktivnost. Mnogo volim da šetam, najčešće to činim posle ručka. Zaista mi prija i mnogo uživam u tome. Planiram da krenem u teretanu, moram i zbog posla kojim se bavim. Lepše se slikaju ljudi na televiziji koji vode računa o svom izgledu i redovno vežbaju, garderoba im bolje stoji. Pokušaću da spojim korisno i zdravo”.
Kada ti dođe žuta minuta ili upadneš u neku kriznu situaciju na koji način sebi obezbediš izlaz: “Imam jednu uzrečicu koju veoma često koristim, a ona glasi: Ne možeš ti biti prema meni toliko loš, koliko ja mogu prema tebi biti dobar”. Na svirkama često imamo problema sa pijanim i nasrtljivim gostima. U takvim situacijama i u životu uopšte, trudim se da budem smiren i reagujem polako a ne ishitreno. Uvek smirujem sebe i sve oko sebe. Nikada ne dižem tenziju, uvek sam u ulozi mirotvorca. Takav pristup za sada mi donosi dobre rezultate, te ga neću menjati. Svima toplo preporučujem sačuvajte mir u sebi i oko sebe”.
Autor: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: njegov foto farma.com, foto restorana hotspot.rs.