Start Vaši recepti Pita od tikvica i šargarepe – praktično i ukusno

    Pita od tikvica i šargarepe – praktično i ukusno

    Recept Sandre Bogunović iz Beograda

    pita od tikvica i sargarepe
    Foto: Pošalji recept
    • 55 min
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    5 jaja
    500 g tikvica
    150 g šargarepe
    120 g brašna
    110 ml ulja
    120 g kačkavalja
    1 mala glavica crnog luka
    ½ praška za pecivo
    puter
    so, biber

    Priprema:

    1. Tikvice i šargarepe oljuštiti i narendati. Posoliti tikvice i staviti u cediljku da puste vodu.
    2. Umutiti jaja sa uljem, te dodati prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešati dok smesa ne postane kompaktna.
    3. Dodati dobro oceđene tikvice (stisnuti ih šakom), seckanu šargarepu i luk, te rendani kačkavalj. Dobro promešati i dodati malo bibera i soli.
    4. Pleh (30×19 cm) podmazati puterom i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje, te peći u zagrejanoj rerni na 180°C 30-35 minuta.