PRIPREMA:
1. Suva rebra iseći na manje komade, glavicu crnog luka iseći na kocke, preostali luk na režnjeve, beli luk što sitnije iseckati.
Tikvicu, ukoliko je mlada, zajedno sa korom iseći na kolutove.
2. U šerpu staviti pasulj, naliti vodom i kuvati dok ne proključa. Zatim procediti i naliti mlakom vodom, dodati na kocke iseckane crni i beli luk, pa kuvati dok pasulj ne omekša.3. Na malo ulja posebno propržiti ostatak crnog luka. Kada postane staklast, skloniti tiganj sa ringle, dodati mlevenu papriku, začine i polako promešati.
4. Kuvani pasulj procediti od suvišne tečnosti, dodati zapršku od mlevene paprike i luka i polako promešati.
5. Vatrostalnu činiju nauljiti, sipati u nju pasulj i poravnati. Zatim poslagati rebarca očišćena od kostiju, prekriti slojem ajvara i naneti kolutove tikvica.
6. Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja, te preliti preko tikvica. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.