Start Deserti Dvobojni kolač

Dvobojni kolač

Clipboard36

Priprema :
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, a zatim lagano umešati žumanca.
2. Na kraju dodati ulje, vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa lagano promešati varjačom. Smesu podeliti na dva dela.
3. U jedan deo dodati kakao i rum (braon kora), a u drugi izrendanu koru limuna (žuta kora).
4. Duguljaste kalupe nauljiti i posuti brašnom, te sipati pripremljene smese.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta.
6. Smanjiti temperaturu na 150 °C oko 30 minuta. Gotovo testo ostaviti da se ohladi, a zatim iseći na parčad.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko na tihoj vatri ostaviti da proključa sa 150 g šećera i vanil-šećerom. Umešati puding i mešati dok se ne zgusne.
2. Penasto umutiti margarin sa 150 g šećera i sokom od dve pomorandže i rendanom korom, pa sastaviti sa ohlađenim kremom.
Finlalni postupak:
1. Na svako parče naneti fil, pa ređati na tacnu jedno iza drugog: naizmenično žutu i braon koru. Preostali fil naneti preko kolača.
2. Istopiti margarin sa malo ulja, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, te preliti kolač.

Recept Izabele Janoši iz Temerina
Recept Izabele
Janoši iz Temerina