Priprema:
1. Pomešati suvi kvasac sa malo šećera, pa razmutiti sa 50 ml mlakog mleka. Ostaviti na toplom da nadođe.
2. Nakon toga, pomešati polovinu pripremljenog brašna sa jednim jajetom i jednim žumancetom (belance ostaviti za premazivanje), dodati 50 g margarina, strugane kore limuna, prašak za pecivo i malo soli.
3. Potom dodati nadošli kvasac, naizmenično dodavati preostalo brašno i mleko dok se ne umesi glatko testo.
4. Testo ostaviti da nadođe oko 60 min.
5. Testo, zatim, premesiti i podeliti na dva dela. Svaku polovinu razvući oklagijom i filovati na sledeći način: premazati polovinom ostatka margarina, pa polovinom pekmeza i na kraju posuti sa malo vanil-šećera i prezlama.
6. Zamotati štrudlu i prebaciti u prethodno nauljen i brašnom posut pleh ili odgovarajuću posudu za pečenje.
7. Premazati belancetom i peći na oko 190 °C dok ne porumeni, pa posuti šećerom u prahu. Na isti način pripremiti još jednu štrudlu.